sunnuntai 28. syyskuuta 2014


FEEL THE BEAT





Psyykkis, fyysis, sosiaalinen kokonaisuus...


..Perinteinen ruokapyramidi on tuttu meille kaikille. Sovelletaampa sitä urheilupsykologiaan. Ajatellaan lähtötilannetta; ylipaino, alipaino, kunnon kohotus jne. oli se sitten mikä vain, usein taustalla eli ruokapyramidin alimpana suurin lähtökohtaisin ongelman aiheuttaja on psyykkinen tekijä; stressi, masennus, avioero, ihmissuhdeongelmat, itsetunto-ongelmat jne.. 

..tilanteen korjaamiseen vaaditaan fyysistä tekemistä, jonka avulla ongelmaa lähdetään korjaamaan..

..Pyramidin korkeimpana kolmanneksena tulee sosiaalinen puolemme..Jokaiselle on tärkeää kokea sosiaalista hyväksyntää, saada sieltä kannustusta ja tukea omaan projektiinsa. Oli siellä kannustamassa sitten perhe, ystävät, työkaverit tai valmentaja, on sosiaalisen puolen vaikutus suuri, jotta jaksamme takoa tiemme läpi kohti omaa päämääräämme..


 



..Ei siis lähdetä koskaan vähättelemään omaa tavoitettamme. Myös puhuttaessa muista elämämme osa-alueista. Urheilu, oikeanlainen ravitsemus ja riittävä lepo toimivat pyramidimme rakenteina ja tukipilareina normaalin arkemme keskellä. Ne luovat meihin lujuutta ja auttavat selviämään näiden jokaisen kolmen eri osa-alueen tuomista haasteista.

 




..Suurin kynnys ja isoin haaste onkin aloitteen tekeminen..Polkaista matka kohti omaa päämääräänsä aluille, myöntää ongelma, tuntea heikkoutensa ja lähteä siitä rakentamaan omaa tietään..

..Hyväksyä projektin tuomat haasteet, joilta emme voi välttyä, harvemmin konkreettisesti talotkaan rakentuvat täysin ongelmitta..

..Siitä huolimatta lujittaa ja lukittaa tavoitteemme, ottaa kaikki tarvitsemamme työkalut käsiimme ja lähteä nikkaroimaan projektista valmista..

.. Ei ehkä vuodessa, ei ehkä kahdessa..

.. Välttämättä emme saavuta sitä koskaan..

.. Nälkä kasvaa syödessä, voimme aina kehittyä jossain asiassa, luoda uusia teitä, rakentaa useampia polkuja.. ehkä meidän tulisikin ajatella asiaa niin, että aloitamme rakentamaan tietä..



- JONKA KEHÍTYS EI KOSKAAN LOPU - 
                                






2 kommenttia: